Nadat wij het afgelopen jaar de aanmoedigingsprijs hadden gewonnen met de “Onesies”, deden we dit jaar voor de tweede maal mee met de Carnavalsoptocht van de Haringhoppers in Enkhuizen.

Wij zouden eerst met een grote kar komen, maar doordat wij (binnenkort) geen opslagplaats en nu al geen werkplaats meer hebben, moesten we iets kleiners bedenken. Want wij wilden toch meedoen.

Gezien ons dubbele 5-jarige jubileum van onze stichting Entertainment & Cultuur West-Friesland, oftewel StecWF en ons evenement Halloweenfair West-Friesland, hebben we besloten een reuze Koentje Pompoentje te maken.

Per slot is dat onze logo. Bedacht door Michiel Tan. Samen met het thema ”geen Brexit, maar Hekszit!”. Met Heksenbezems, met een zitje erop, een rebus en zo meer. Het zolderkamertje waar wij genoodzaakt zijn te bouwen, bleek te klein te zijn voor ons idee. Wij hebben dan ook gebruik mogen maken van een stukje loods van Arno de Stroopwafelman, waardoor Koentje toch nog in een paar weken gebouwd kon worden. Waarvoor onze dank.

Na alle stress om alles toch goed en af te krijgen, was het dan ook een hele grote en fijne verrassing dat wij de derde prijs hebben gewonnen. Dat heeft ons en de bouwers veel goed gedaan. De foto’s geven in ieder geval aan hoe de opbouw en de Carnavalsdag is verlopen.

Al met al … Het was een fantastische dag, met een goede en blijde sfeer waarop wij met veel plezier op terug kijken. Dank aan de Haringhoppers voor de goede organisatie van alles! Dank aan alle vrijwilligers die hebben meegedaan en iedereen die ons gesteund heeft.

OPROEP!!! Mocht je verder een opslagplaats weten voor o.a. onze decorspullen? Het gaat om ongeveer 200m2 in totaal incl werkplaats. Met een hoog plafond is er minder ruimte nodig. Omgeving Enkhuizen, stedebroec, Venhuizen.

Een werkplaats erbij zou te gek zijn, maar is op dit moment nog geen prioriteit. Bijvoorbeeld met/bij een andere organisatie, bij een boer, paardenstalling, e.d. Wij hebben 100 vrijwilligers en aanmeldingen blijven komen, waaraan wij de bouwers wij helaas nu even als vrijwilligers organisatie moeten afwijzen.

Het zou écht jammer zijn als wij dit alles na 5 jaar zouden moeten staken. Meer info: Www.stecwf.nl www.halloweenfair-westfriesland.nl www.zuiderzeepop.nl stecwf@gmail.com